Voorbereiding

De verkiezingen voor het Nederlands Film Festival zijn heel anders dan een OR verkiezing. Er wordt bij het Nederlands Film Festival op 3 manieren gestemd, afhankelijk van de stemronde. In de eerste ronde wordt er gewerkt met het geven van cijfers (1 t/m 10) aan films en documentaires. In de tweede ronde wordt men gevraagd een top 3 of 5 te maken die weer gelijk staat aan punten (rang 1 krijgt 5 punten, rang 2 krijgt 4 punten etc.). In de laatste ronde stemt men per sectie op een kandidaat of film als winnaar. In samenwerking met het Nederlands Film Festival hebben we, door onze software hier en daar aan te passen, een stemtool ontwikkeld die we voor deze doeleinden kunnen inzetten.

Ontwikkeling en testen

In samenwerking met het Nederlands Film Festival is onze tool naar wens aangepast zodat het aan alle eisen van het Nederlands Film Festival voldeed. Omdat onze software op meerdere manieren te gebruiken is, was er met minimale aanpassingen al veel winst behaald. Na uitgebreide tests was de tool al snel in te zetten.

Live-gang

Als laatste stap werd er, volgens standaard procedure, ook nog een ‘officiële’ test met een testpanel van het Nederlands Film Festival uitgevoerd. Na het testen werd er een definitief akkoord gegeven en konden we van start.

Succesvol gebruikt!

Vanaf 2020 organiseren wij de Gouden Kalveren verkiezingen van het Nederlands Film Festival en we hopen dit nog lang te mogen blijven doen!

“Wij zijn erg tevreden over de samenwerking en jullie service. Super fijn dat jullie altijd snel reageren en met ons meedenken om de verkiezingen zo soepel mogelijk te laten verlopen. Veel dank en op naar de volgende!”

Foto van