Bij Inkesta hebben we inmiddels jarenlange ervaring met allerlei soorten verkiezingen en medezeggenschap. Wij organiseren onder andere de hieronder genoemde verkiezingen. De verkiezingen kunnen op één of meerdere van onze passende (sub)domeinen beschikbaar worden gesteld en altijd gepersonaliseerd en aangepast worden aan uw wensen. Naast standaard verkiezingen kunnen wij ook aan speciale wensen voldoen. Dankzij onze eigen software en flexibiliteit is maatwerk geen enkel probleem.

Ondernemingsraad (OR)
De meeste verkiezingen die wij uitvoeren betreffen OR-verkiezingen. Inkesta maakt het online en digitaal verkiezen van de ondernemingsraad voor elke organisatie bereikbaar. Of je nu een mkb’er bent of een grote multinational, wij hebben ruime ervaring met allerlei soorten bedrijven en in veel verschillende branches. Online OR-verkiezingen zijn een niet te keren trend. Vanaf de werkplek of vanuit huis stemmen op een zelf gekozen moment en device. Geen gedoe met stembussen en stemmen tellen en bijna altijd een hoger opkomstpercentage, omdat online stemmen zeer laagdrempelig is.

Meer informatie over het organiseren van OR-verkiezingen

Medezeggenschapraad (MR)
Binnen veel verschillende onderwijsinstellingen in Nederland verzorgen wij de medezeggenschapsverkiezingen. Wij zijn actief in het basis- en middelbaaronderwijs, maar ook bij mbo’s, hogescholen en universiteiten. De verkiezingen variëren van de medezeggenschapsraad (MR) en GMR tot studentenraden, faculteitsraden en opleidingscommissies. Mede door onze prijs-kwaliteitverhouding, de complexiteit van sommige verkiezingen en de onafhankelijkheid van Inkesta zien we dat er steeds meer scholen zijn die ervoor kiezen om de organisatie van de verkiezingen uit te besteden aan ons.  

Sectorraad
Werknemers kunnen zich aansluiten bij vakbonden, bijvoorbeeld de FNV of CNV. Deze vakbonden zijn georganiseerd in sectoren en binnen elke sector wordt een (sub)sectorraad of sectorbestuur verkozen. De sectorraad is als het ware de vertegenwoordiger van de leden. Inkesta heeft voor FNV haar sectorale verkiezingen mogen organiseren en het organiseren van dit soort verkiezingen behoort dus ook tot de mogelijkheden.

Lijstvolgorde en lijsttrekker verkiezing
Is er sprake van een verkiezing waarbij een lijstenstelsel wordt gehanteerd, dan is het ook mogelijk om voorafgaand aan de daadwerkelijke verkiezing een lijstvolgorde of lijsttrekker verkiezing te organiseren. Hiermee wordt op een democratische manier de lijstvolgorde van een lijst/partij of een lijsttrekker bepaald. Op basis van deze uitslag kan de lijst of partij vervolgens deelnemen aan de daadwerkelijke verkiezing.

Ondersteuningsplanraden (OPR)
In samenwerking met het Steunpunt Medezeggenschap Passend Onderwijs bieden wij onze diensten aan bij de verkiezingen voor de OPR’s in heel Nederland. De OPR is een speciale medezeggenschapsraad van een samenwerkingsverband binnen het passend onderwijs. Leraren, ouders en leerlingen van scholen binnen het samenwerkingsverband zijn hierin vertegenwoordigd. Online OPR verkiezingen zijn met onze online Verkiezingstool zelf te organiseren, maar kunnen uiteraard ook door één van onze projectmanagers worden opgezet.

Ledenraad
Ook coöperaties en verenigingen weten Inkesta te vinden. Zij gebruiken onze diensten ten behoeve van ledenraadplegingen en ledenraadsverkiezingen. Hiervoor hebben we verschillende neutrale domeinnamen beschikbaar. Deze verkiezingen en stemmingen kunnen zeer uiteenlopend zijn en variëren bijvoorbeeld van een enkele stemming (eens/oneens) tot een complete verkiezing.

Gewogen verkiezing
Is een ‘normale’ verkiezing en rechte telling van de uitslag niet voldoende voor uw verkiezing, dan is er ook de mogelijkheid om te kiezen voor een ‘gewogen verkiezing’. Een gewogen verkiezing is een verkiezingsproces waarbij elke stem een specifiek gewicht heeft op basis van bepaalde criteria of factoren. Er kan op een vastgesteld aantal kandidaten worden gestemd, waarbij de eerste stem zwaarder weegt dan de opvolgende. De waarde van iedere stem is van tevoren vastgelegd en deze wordt meegenomen bij de telling.

Medewerker van de maand/het jaar
Een verkiezing organiseren voor Medewerker van de maand/het jaar geeft je als organisatie of vakgebied de mogelijkheid om je collega’s extra in het zonnetje te zetten. Zowel het stemmen als het collega’s nomineren voor de titel kan via Inkesta geregeld worden.

CAO-stemmingen
Ligt er een CAO voorstel klaar of zijn er specifieke punten waar u de mening van uw werknemers over wilt weten? Bij Inkesta kunt u terecht voor verschillende soorten stemmingen. Uw werknemers krijgen de kans om anoniem te laten weten hoe zij over de verschillende voorstellen denken en kunnen eventueel ook een toelichting geven. Zo weet u niet alleen hoe men er over denkt, maar ook waarom en waar eventueel verbetering zit. Verschillende organisaties en vakbonden komen meerdere keren per jaar terug bij ons om hun stemmingen te laten organiseren.

Maatwerk

Het kan zijn dat de wensen en/of eisen voor uw toekomstige verkiezing niet (geheel) binnen onze huidige software passen. Dit vormt absoluut geen probleem. Doordat wij onze software zelf hebben ontwikkeld, is het mogelijk om de software aan te passen en/of uit te breiden.

Ontvang een vrijblijvende offerte

Wij helpen u graag bij het opzetten van uw verkiezingen. Wilt u meer over onze dienstverlening weten? Stel uw vraag aan ons via e-mail of telefoon. Wilt u meer weten over de kosten van onze dienstverlening? Vraag dan een vrijblijvende offerte bij ons aan.