Het is natuurlijk geweldig als er binnen een verkiezing écht wat te kiezen valt. Vaak is het dan wel lastig om een keuze te maken. Hoe weet je nu welke kandidaat, welke lijst, maar ook welk product of merk het best bij je past? Het KandidatenKompas zorgt ervoor dat kiezers een weloverwogen beslissing kunnen maken.

Hoe werkt het KandidatenKompas?

1. U bedenkt de stellingen

Met ons KandidatenKompas kunt u de kiezers op een leuke en informatieve manier helpen bij het bepalen van hun stemkeuze. De verkiezing zal meer gaan leven en de kandidaten kunnen zich al vroeg profileren. U stelt stellingen op en laat alle kandidaten daar hun mening over geven.

Dit kunnen informatieve stellingen zijn, maar bijvoorbeeld ook stellingen met een twist: persoonlijke, op het karakter gerichte, uitspraken.

2. De kandidaten geven hun mening

Zodra u de stellingen heeft bepaald, worden de kandidaten (online) uitgenodigd om hun mening te geven. Via hun kandidatenprofiel krijgen de kandidaten toegang tot de stellingen, waarop zij hun mening kunnen geven door eens, neutraal of oneens te antwoorden. Dit antwoord kunnen zij aanvullen met een motivatie, zodat hun standpunten voor de stemgerechtigden worden verduidelijkt.

3. KandidatenKompas online

Wanneer alle kandidaten hun mening op de stellingen hebben gegeven, is het KandidatenKompas klaar voor gebruik.

Bij het versturen van de aankondigings-e-mail en/of uitnodigings-e-mail krijgen de stemgerechtigden toegang tot het KandidatenKompas. Binnen het KandidatenKompas kunnen de stemgerechtigden hun eigen antwoorden op de stellingen geven en de standpunten van de kandidaten inzien.

4. De stemgerechtigden bepalen hun prioriteiten

Nadat de stemgerechtigden hun mening hebben gegeven en vergeleken, kunnen zij binnen het KandidatenKompas aangeven welke stelling(en) voor hun het belangrijkste is/zijn. Hierdoor kan het systeem bepalen welke kandidaat zijn standpunten het meest overeenkomt met hun eigen standpunten.

5. Resultaat van het KandidatenKompas

Als het KandidatenKompas volledig is doorlopen, zullen de resultaten worden getoond. In het resultaat is te zien met welke kandidaten hun mening/standpunt het meeste overeenkomt. Deze informatie is niet bindend. De stemgerechtigden kunnen deze informatie gebruiken om hun kandidaten te kiezen.

Heeft u interesse?

Het KandidatenKompas kan voor diverse doeleinden ingezet worden, naast het kennismaken met de meningen van kandidaten ook bij het kiezen van een product, een kandidatenlijst of het profileren van verschillende merken. Nieuwsgierig geworden? Vraag een vrijblijvende offerte aan.

Ontvang een vrijblijvende offerte

Wij helpen u graag bij het opzetten van uw verkiezingen. Wilt u meer over onze dienstverlening weten? Stel uw vraag aan ons via e-mail of telefoon. Wilt u meer weten over de kosten van onze dienstverlening? Vraag dan een vrijblijvende offerte bij ons aan.