Ieder jaar organiseren wij honderden online verkiezingen in alle soorten en maten. Van de plaatselijke zorginstelling tot aan de grote multinationals en van verschillende ministeries tot aan hogescholen en universiteiten. Onze verkiezingssoftware is in eigen beheer ontwikkeld met een focus op veiligheid, anonimiteit en gebruiksgemak. Daarnaast blijven we de software continu verbeteren en uitbreiden. Dit maakt het voor ons mogelijk om vrijwel alle soorten verkiezingen te organiseren en uw organisatie op vrijwel alle momenten voor, na en tijdens het verkiezingstraject te kunnen ondersteunen. Een uitgebreid traject is echter misschien niet altijd passend. Onze dienstverlening is daarom ook modulair opgebouwd, zodat u uw verkiezingstraject zelf kunt samenstellen en alleen betaalt voor de pakketten die u daadwerkelijk wilt gebruiken.

Onze pakketten in het kort

De basis van onze dienstverlening is de online verkiezingstool. Hiermee maken we digitaal stemmen op een anonieme en veilige manier mogelijk. Binnen de verkiezingstool zijn twee opties mogelijk; of u gaat a.d.h.v. een uitgebreide handleiding zelf aan de slag binnen onze software of u laat het traject begeleiden door één van onze ervaren projectmanagers. Dit noemen wij het ‘waarborgpakket’. De projectmanager is gedurende het hele traject uw vaste aanspreekpunt en neemt de organisatie van de verkiezing uit handen. Daarnaast plant de projectmanager een intake met u en/of uw collega’s in om de verkiezingsdetails te bespreken. Ook stelt de projectmanager na de sluiting van de verkiezing het proces-verbaal op met de officiële uitslag.

In de verkiezingsfase is het traject zowel voor- als na de verkiezing uit te breiden. Neemt u het bounce-/testpakket af, dan sturen wij 1 à 2 weken voor de start van de verkiezing een aankondigingsmail uit naar alle stemgerechtigden. Deze mailing heeft meerdere doeleinden. Enerzijds controleren we hiermee of de maillijst klopt en anderzijds brengen we de stemgerechtigden alvast op de hoogte van de verkiezing en kunnen ze (indien gewenst) de profielen van de kandidaten alvast bekijken. Ook kunnen we (indien gewenst) details over het afgeven van machtigingsverzoeken in de mailing opnemen. Wilt u graag dat alle communicatie omtrent de verkiezing via ons systeem verloopt? Dan kunt u er ook nog voor kiezen om na de verkiezing de bekendmakingsmail te versturen. Iedereen in de organisatie is dan tegelijkertijd op de hoogte van de uitslag van de verkiezing.

Ook in de voorbereidende fases, zoals bij het checken van het kiesregister of tijdens de kandidaatstellingsfase, kunnen wij u ondersteunen. Zo is het mogelijk om alle betrokkenen op individueel niveau zelf de eigen gegevens uit het kiesregister digitaal te laten controleren. Met de kiesregistercheck maakt u daarmee een goede start van het verkiezingstraject. Vervolgens kunnen wij alle potentiële kandidaten actief benaderen om zich kandidaat te stellen via onze wervingstool. Hierin kunnen de potentiële kandidaten een 3-stappenplan doorlopen; het begint met het invullen van een testje dat bedoeld is om te motiveren, vervolgens het doorgeven van de kandidaatstellingsvoorkeur en tot slot kunnen potentiële kandidaten hun collega’s nomineren.

Heeft iemand aangegeven kandidaat te willen worden? Dan kan deze persoon via ons systeem direct uitgenodigd worden om deze kandidaatstelling te formaliseren. Daarnaast kunnen wij ook de verkiezing zelf koppelen, zodat goedgekeurde kandidaten ook direct hun profiel voor de verkiezingssite kunnen invullen. Op deze manier verloopt de gehele kandidaatstelling dan gemakkelijk, snel en volledig digitaal via ons systeem.

Ten slotte biedt Inkesta verschillende extra tools die u kunt inzetten ter ondersteuning van de communicatie en het campagnevoeren. Zo kunt u het KandidatenKompas inzetten om stemgerechtigden inzicht te geven in de opinie van kandidaten over bepaalde, voor uw organisatie, belangrijk onderwerpen. Daarnaast kan uw organisatie een aanvullende info-/campagnewebsite afnemen die u kan gebruiken om extra informatie over uw verkiezingen te communiceren.

Uw eigen verkiezingstraject op maat

Onze verschillende pakketten sluiten naadloos op elkaar aan, maar deze zijn zoals gezegd ook geheel los van elkaar te gebruiken. Zo stelt u uw eigen ideale verkiezingstraject samen en betaalt u alleen voor wat u echt gebruikt. Komt u er gedurende het traject achter dat sommige opties toch meer of minder belangrijk zijn, dan kan dit altijd nog aangepast worden. Factureren doen wij namelijk ook altijd pas achteraf en alleen voor hetgeen dat u heeft gebruikt.


Nieuwsgierig geworden?

Wij leren u graag kennen!

Persoonlijk contact vinden wij fijn, bijvoorbeeld via een Teams afspraak. Op kantoor heten we u uiteraard ook van harte welkom! Stuur ons een e-mail, dan plannen we een afspraak in.